Rólunk írták

Várszegi Norbert

Tisztelt Zsuzsa!

 

Köszönöm a rendkívül körültekintő tájékoztatást és kedvességet, amit szerződéskötéskor tapasztaltam. A kivitelezés, minden tekintetben a megbeszéltek szerint zajlott, amiben építészmérnökként sem találtam kifogást. A munkatársai profin álltak a feladathoz és még a feleségem is elégedett volt, mivel a srácok feltakarítottak maguk után. Mindent egybevéve örömmel írom ajánló soraimat a műanyag ablak cserével kapcsolatosan. 

 

Üdvözlettel:

 

Norbert

Nyisztor László

Sziasztok!

 

A közlemúltban bejárati ajtó lett cserélve a lakáson. Maradéktalanul elégedett voltam munkatársaitokkal. A felmérést, kivitelezést, határidőre teljesítették a fiúk, amit ezúton is nagyon köszönök.

A továbbiakban az ilyen jelegű munkáinkkal is megkereslek benneteket.

 

Köszi!

Nyisztor Laci

Mohos László

Kedves Edit!

 

Szeretném megköszöni Önnek az ajánlatadás során tanúsított türelmét, hasznos ötleteit és tanácsait. Valamint őszinte elismeréssel szeretnék szólni munkatársaik által elvégzett munka minőségéről és a felmerülő problémák kezelésével kapcsolatos hozzáállásukról.

Köszönöm minőségi munkájukat!

 

Üdvözlettel:

 

László

Az Ablakok Alapanyaga

Az ablakok alapanyaga

A nyílászárókat lakossági szempontból anyagukat tekintve 3 fő csoportra oszthatjuk: -műanyag, -fa, -alumínium.

A 30 évvel ezelőtti technológiák fa- vagy alumínium anyagokat használtak az ablakok és erkélyajtók gyártásához. Ezek egyik fajtája a kapcsolt gerébtokos ablak. A műemlék épületeken az 1800-as évek óta alkalmazták a kapcsolt gerébtokos ablakokat, mai napig gyártott ablaktípus. Ezeknek az ablakoknak egy vagy két szárnya van, befelé nyílik, vagy billen, a vasalattól függően. A Tessauer ablakokat társasházépítéseknél és a panelházaknál használták 1990-ig. Jellemzőjük a duplaszárnyas kialakítás, a szárnyak metrikus csavarral vannak egymáshoz csavarozva, hogy tisztításnál hozzáférhető legyen az ablaküvegek mindkét oldala és az ablakok köze. A jó nyílászáró titka a felhasznált anyagok minősége, valamint a gyártás és a beépítés precizitása. A nyílászáró használatánál fontos, ami hozzájárul a hosszú élettartamhoz is, a vasalatok és a gumitömítések évenkénti ápolása, fa nyílászáró esetén pedig a rendszeres felületkezelés is.

Kiválasztási kritériumok:

Új építés vagy felújítás az ablakok mindig fontos szerepet játszanak. Az ablakok kiválasztásánál fontos szerepet játszhat az esztétikai, műszaki vagy funkcionális szempont.

Fa ablakokFa ablak - Best Door


A fa nyílászárók igazi előnye az esztétikum. Figyelembe kell venni viszont azt is, hogy a fa ajtók ablakok, több karbantartást igényelnek. Néhány évente újabb felületkezelésre van szükség, le kell festeni. Továbbá figyelembe kell venni azt is, hogy az évek múlásával a fa nyílászárók kiszáradhatnak, és veszítenek légzáró képességükből. Ezért is fontos a megfelelő múlttal rendelkező gyártó választása. A fa nyílászárók természetesek, és rendkívül szépek. Áruk viszont 20-30%-al magasabb, mint a műanyag nyílászáróké.

Alumínium ablakok

Az alumínium ablakok és ajtók legnagyobb előnye, a nagyfokú stabilitás, és időtállóság. Áruk kb. 50%-al magasabb a műanyag nyílászáróknál. Kiváló választás irodaházakba, üzemi épületekbe, azonban lakossági épületekbe ritkán építik be, magasabb ára miatt.

Ma a legelterjedtebb anyagfajta a nyílászárók készítésénél a műanyag.

Műanyag ablak előnyei

A műanyag ablak általános előnye, hogy jó az ár/érték aránya. A műanyag ablak kedvezőbb ára nem jelenti azt, hogy alacsonyabb minőségű, vagy kevesebbet tudna, mint a más anyagból készült ablakok.

A műanyag ablakok további előnye a remek hőszigetelő képessége. Az ablakok hőszigetelését U értékben szokás megadni. A mai műanyag ablakok U értéke 0,7 s 1,4 K között mozog. Ez az érték minél alacsonyabb, annál jobb az ablak hőszigetelése. A jó hőszigetelés a fűtési költségek csökkenését eredményezi. Így a műanyag ablak többszörösen megtérül.

Műanyag Ablak Profil

A műanyag ablakok további előnye, a magas hangszigetelő képesség. Ezen kívül fontos, hogy a külső zajok, utcai forgalom, ne zavarjanak minket a pihenésben. Egy átlagos utca zaj, kb. 30-40 dB. Egy átlagos műanyag ablak hanggátlása 33dB. Tehát, ha Ön egy átlagos képességekkel rendelkező műanyag ablakot vásárol, Önnek akkor is egy magas hanggátlású nyílászárója lesz. A 33dB hanggátlás egy egyszerű hang gátló üveggel tovább növelhető, egészen 48dB-ig. Ha Önnek különlegesen magas hanggátlású nyílászáróra van szüksége, akkor a műanyag ablak kiváló választás.

Összességében tehát elmondható, hogy a műanyag ablak ideális választás abban az esetben, ha Ön rendkívül magas ár/érték arányú terméket szeretne vásárolni.

A műanyag ablakok többféle gyártmányú profilokból készülnek. Amennyi műanyag ablak profilgyártó, annyiféle műanyag ablak profil létezik, amelyeknek azonos a célja: a tökéletes ablak záródás, a minél jobb ablak hőszigetelés és a jó vízelvezetés. Természetesen az esztétikai szempontok is befolyásolják a műanyag ablak profilok megjelenési formáját. Az alapvető három dolog, amely megkülönbözteti a műanyag ablakokat a profilszerkezet, az üvegezés és a tömítés.